Helikon

De engelen komen eraan!

Helikon’s nieuwe jaarprogramma start eind september altijd met een grote publiekslezing, waarin ook het thema, de rode draad voor het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd. Vanwege de onzekere situatie en de geldende coronamaatregelen, is de publiekslezing geschrapt. We beperken ons dit najaar tot een kortetermijnprogramma, dat echter niet minder de moeite waard is!

Op zondag 19 september staat een fraaie eerste lezing op de rol over Albrecht Dürer (1471-1528), een kunstenaar die veel met engelen en (dieren-)vleugels had. Omdat vorig jaar en deze zomer in Aken veel te doen is (geweest) rondom deze schilder, tekenaar en graveur staat hij centraal tijdens de eerste lezing na de zomer. Op donderdag 14 oktober hebben we een ‘dagje Dürer’ in Aken georganiseerd. Deze excursie is inmiddels volgeboekt. Blader door de kalender om ons aanbod voor dit najaar te ontdekken.


We hopen ons nieuwe programma aan het begin van de herfst te kunnen lanceren. Dat programma heeft de gevleugelde mens, engelen en ander kunst- en vliegwerk als thema, met de vurige voeten van aartsengel Gabriël die aan het indalen zijn op Rossetti’s Ecce Ancilla Domini! (1849) als vooraankondiging!