excursie 69

Langs de Amsterdamse School door de ogen van Gaudí
excursie met rondreis en tentoonstelling bij Museum Het Schip

Speciaal voor Helikon heeft Museum Het Schip in Amsterdam een bus beschikbaar gesteld met vertrekpunt Utrecht CS. Vanaf het Jaarbeursplein rijdt de bus naar Museum Het Schip, in de Spaarndammerbuurt. Onze vaste docente Lisette Le Blanc rijdt mee en zal in de bus enkele anekdotes over Gaudí vertellen.
Na een lunchpauze rijden we vanaf 13.00 uur door Plan West en Plan Zuid langs de pareltjes van Amsterdam. De gids van Het Schip zal specifiek ingaan op de overeenkomsten en verschillen met Barcelona en het werk van Gaudí en toont de schoonheid van de ontwerpen van De Amsterdamse School. We maken een wandeling langs het Dageraadcomplex, waarna in het bezoekerscentrum thee en koffie worden geserveerd. De bustocht eindigt om 15.45 uur bij Museum Het Schip. U heeft daarna ruim de tijd om van de tentoonstelling over Gaudí en de Amsterdamse School te genieten, onder leiding van een gids van het Schip.

(*) Voor wie het niet voordelig is om in Utrecht op de Helikonbus te stappen, is er de mogelijkheid om uiterlijk 13.00 uur bij de kassa van Museum het Schip aan te haken en vanaf dat tijdstip deel te nemen aan het programma. De kosten zijn dan lager. Voor meer informatie, bel: 030-2730362

Vertrek 12.00 uur vanaf CS Utrecht Jaarbeursplein, terugkomst te Utrecht ca.17.30 uur.Datum
zaterdag 16 maart 2019
Docent
Prijs
€ 46,- met Museumkaart; € 59,- zonder Museumkaart; incl. koffie of thee, excl. lunch (eventueel vooraf te bestellen à €6,75 p.p.)